четвъртък, 4 август 2016 г.

Ревю: Короната – Кийра Кас



Когато Идлин става първата принцеса в Илеа със свой собствен Избор, тя изобщо не очаква, че ще се влюби в някой от тридесет и петимата си ухажори.
Началото на надпреварата тя прекарва в отброяване на дните, когато ще може да изпрати всичките по домовете им. Но събитията в двореца я тласкат още повече в светлините на прожекторите и тя осъзнава, че може би не бива да остава сама.
Идлин все още не е сигурна, че ще намери щастието по начина, по който са го направили родителите й преди двадесет години. Но понякога сърцето крие изненади...
Принцесата скоро ще трябва да направи по-труден и по-важен избор, отколкото някога си е представяла.




Още една завършена поредица! Винаги когато завърша поредица, независимо дали ми е станала любима или не, се чувствам тъжна, защото имам чувството, че може никога да не прочета нищо ново за тези герои. Позитивно нали?  Понякога се чудя, не може ли книгите да
нямат край, тогава хора щяха да имат много по-малко проблеми.
Относно самата книга, отново ще спомена, че корицата е невероятна. Толкова лилава, нежна и красива, направо съвършена. Като съдържание в книгата определено се случиха и доста изненадващи неща.

Например, Идлин в предишната книга беше студена, безчувствена, разглезена и т.н., но в тази тя се трансформира в истинска кралица и разбра, че може да е владетел, но и да харесва цветя едновременно.  Тя се превърза към всичките 6 останали момчета и си личеше колко и е трудно да ги гони, един по един, същото така, нямаше как да не забележа колко много държеше на държавата си и беше готова на всичко за да удовлетвори народа.

Шестте момчета, които останаха мисля, че бяха най-подходящи за Идлин. Тайната на Иън и Хейл ме изненада, честно казано, но се радвам, че Иън няма да е отнесе със себе си в гроба и на накрая може да е щастлив. Много ме трогна милосърдието, което Идлин прояви към Фокс и, че го изслуша и му позволи да остане в двореца, но заради проявената и доброта към него, той се влюбва в нея и когато е принуден да си тръгне от двореца е разочарован. Винаги съм била фен на тиъм Кайл и се надявах че Идлин ще се омъжи за на него до последната минута,  за жалост не се случи така, но поне е свободен да изживее мечтата си като архитект. Останаха Хенри и преводач му Ерик. Винаги съм харесвала Хенри, защото е много мил и лъчезарен но винаги съм знаела, че с Идлин нямат бъдеще. Една от най-големите изненади във книгата е, че Идлин не се омъжва за никой от кандидатите си, но няма давам спойлери.
Имаше един определен герой който много ме разочарова - Мерид Илеа. Разочарова ме, защото много харесвам родителите му, а и не мога да повярвам, че просто е искала да се възползва от Иди, за да вземе кралството и.

Много се зарадвах, че ние пак можем да се насладим на „най-харесваната двойка за годината“ Америка и Максън и за пореден път се убеждавам, че те са перфектни един за друг, толкова си отиват и любовта им не угасва и с малко през цялото време в което са заедно. Още в предишната книга, разбираме, че Америка получава инфаркт, заради това че Аран отива в Франция, за да се ожени, за голямо облекчение, тя с оправя. Споменавам го с идеята за това как Максън се грижеше за нея, докато беше болна, личеше си колко много се обичат.


Щастлива съм, че се хванах да завърша поредицата, като тази последна книга беше много интересна и пълна с изненадващи обрати. Винаги се радвам когато всичко завършва с happy end, което ме подсеща, че поредицата е антиутопия и мога да кажа, че е една от единствените такива завършващи с добър край. Според мен си струва да и се отдели време и да се прочете. Книжките са сладки, отпускащи и се четат лесно и бързо, а и тези корици са толкова красиви, как да им устоиш?

Няма коментари:

Публикуване на коментар